Renew-a-DIY-dining-table

Knap je eettafel op

Een nieuwe tafel voor je etentjes

Bekijk dit geweldige opknapproject en maak een zelfgemaakte eettafel om de familie bijeen te brengen. Hier kan je zien hoe je je eettafel perfect kan opknappen! 

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Montagelijm (bijv. Pattex One for All)
- pallethout
- Transparante lak

GEREEDSCHAP:

Schuurmachine, handzaag, verstekbak, kitspuit, verfbak, borstel, kranten, veiligheidshandschoenen, rolmaat, schuurpapier, potlood, doek

is getagd met

Renew-a-DIY-dining-table-Materials

 

Verzamel de materialen

Om je eettafel op te knappen heb je nodig montagelijm (bijv. Pattex One for All), pallethout, transparante lak, schuurmachine, een handzaag, verstekbak, een kitspuit, een verfbak, een borstel, kranten, veiligheidshandschoenen, een rolmaat, schuurpapier, een potlood en een doek.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-1

Stap 1

Meet de tafel

Tijd om de eettafel te vernieuwen door het tafelblad te vernieuwen! Voordat je begint en als dit mogelijk is, probeer dan het oude blad van de tafel af te halen. Meet het oppervlak en ook de breedte en de lengte van de stukken hout die je hebt.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-2

Stap 2

Meet de stukken hout

Bereken vervolgens hoeveel stukken hout je nodig hebt. Onthoud dat je niet hele stukken nodig hebt, je kan ze op maat zagen!

Renew-a-DIY-dining-table-Step-3

Stap 3

Zaag de stukken hout

Markeer met een potlood waar je de stukken wilt zagen. Trek dan je veiligheidshandschoenen aan en zaag ze met de handzaag in de verstekbak. Heb je alle nodige stukken?

Renew-a-DIY-dining-table-Step-4

Stap 4

Bereid het hout voor

Nu alle stukken zijn gezaagd gaan we ze schuren met schuurpapier. Veeg ze vervolgens af met een doek voor een goede lijmverbinding.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-5

Stap 5

Maak het ontwerp voor de tafel

Leg de stukken hout op de werkplek en bepaal het uiteindelijke ontwerp van het tafelblad. Bevestig hiermee het aantal stukken hout dat je hebt. Als er een stuk niet goed past kan je de veiligheidshandschoenen weer aantrekken en nogmaals op maat zagen.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-6

Stap 6

Breng de lijm aan

Als alle stukken gezaagd zijn, breng je vervolgens lijm aan om ze te lijmen op het oude tafelblad. Breng hiervoor montagelijm aan (bijv. Pattex One for All) aan één kant van een houten stuk.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-7

Stap 7

Lijm de stukken

Lijm vervolgens de stukken op het tafelblad en druk deze 20 seconden aan. Herhaal deze stap tot alle stukken van je nieuwe tafelblad zijn gelijmd. Laat het 24 uur drogen.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-8

Stap 8

Schuur het oppervlak

Schuur het oppervlak met een schuurmachine om imperfecties te verwijderen en zo glad mogelijk te maken. Verwijder stof met een doek. Ziet er al veel beter uit!

Renew-a-DIY-dining-table-Step-9

Stap 9

Lak de tafel

Een lak beschermt je nieuwe tafel voor vele jaren. Bedek eerst je werkplek met kranten. Breng vervolgens een laag transparante lak aan op het gehele oppervlak van de tafel. Laat het 24 uur drogen.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-10

Stap 10

Monteer het nieuwe tafelblad

Nadat de lak droog is kan je eindelijk het nieuwe tafelblad op de oude structuur leggen.

Renew-a-DIY-dining-table-Step-final

Stap 11

Aan tafel!

Weet je wat je nodig hebt bij die etentjes? Zelfgemaakte servethouders!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken