Maak-zelf-een-speelgoedkist

Maak een eigen speelgoedkist

Deze zelfgemaakte speelgoedkist is de perfecte oplossing voor het speelgoed waar geen plek meer voor is. Een leuk project om de kamer netjes te houden.  

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Montagelijm (bijv. Pattex One for All), Houten kist, 2 profiellatten, Verf op waterbasis, 4 wielen, 16 houtschroeven, Spuitverf, Karton met een naam

GEREEDSCHAP:

- Handzaag, Verstekbak, Stanleymes, Zaagplank, Schroevendraaier, Afplaktape, Kitspuit, Metalen lineaal, Borstel, Spuitverf, Potlood, Schuurpapier, Doek

 

Decorate-a-DIY-toy-box-Materials

 

Verzamel de materialen

Om een speelgoedkist te vervaardigen heb je nodig montagelijm (bijv. Pattex One for All), een houten kist, 2 profiellatten, verf op waterbasis, 4 wielen, 16 houtschroeven, spuitverf, een handzaag, verstekbak, een breekmes, een zaagplank, een schroevendraaier, een kitspuit, afplaktape, metalen lineaal, een borstel, spuitverf, verfbak, schuurpapier, een potlood, doek en karton met een naam er op.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-1

Stap 1

Meet de kist

Wil je de speelgoedkist een nieuwe look geven? Bepaal eerst de afmetingen voordat je begint aan het versieren. Meet de lengte en breedte met het lineaal.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-2

Stap 2

Zaag de profiellatten I

Markeer de afmetingen van de kist met een potlood op de latten. Zo passen de latten perfect op de kist.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-3

Stap 3

Zaag de profiellatten II

Trek je veiligheidshandschoenen aan en zaag de markeringen in een hoek van 45º met de zaag en behulp van de verstekbak. Zorg dat de richting van de 45º past op een andere lat.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-4

Stap 4

Schuur de stukken

Na het zagen van de stukken gaan we ze schuren met schuurpapier. Veeg ze daarna allemaal af met een doek om stof en zaagsel te verwijderen. Dit zorgt voor betere hechting.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-5

Stap 5

Lijm de stukken I

Reinig Alle oppervlaktes van de kist en latten om stof te verwijderen. Breng vervolgens montagelijm (bijv. Pattex One for All) aan op de achterkant van de latten in een gelijkmatige rechte streep.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-6

Stap 6

Lijm de stukken II

Lijm vervolgens een lat op de kist in de juiste positie en druk 20 seconden aan. Herhaal dit voor de overige latten. Laat het 24 drogen.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-7

Stap 7

Verf de kist

Nu de kist is gemonteerd bedekken we de werkplek met kranten. Breng een dunne laag verf aan met een borstel op de zijkanten van de kist en op de latten. Laat het 24 uur drogen.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-8

Stap 8

Verf een naam op de kist I

Print een sjabloon op het karton met de naam die je wilt verven. Snijd de letters uit met een stanleymes.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-9

Stap 9

Verf een naam op de kist II

Plak vervolgens de sjabloon met afplaktape in het midden van de voorkant van de kist. Vindt het midden met een lineaal.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Stap-10

Stap 10

Verf een naam op de kist III

Nu het sjabloon goed vast zit, spuiten we een dunne laag spuitverf eroverheen. Doe dit in een open en goed geluchte ruimte. Laat het verf 12 uur drogen. Ben je benieuwd naar het resultaat?

Decorate-a-DIY-toy-box-Step-11

Stap 11

Monteer de wielen

Verwijder de afplaktape en draai de kist om. Monteer een wiel in elke hoek. Gebruik hiervoor een schroevendraaier en houtschroeven. Zorg dat de schroeven niet langer zijn dan het hout zodat deze niet uitsteken en speelgoed beschadigen of iemand verwonden.

Vervaardig-een-speelgoedkist-Einde

Stap 12

Vul de kist met speelgoed!

Deze kist is mooi versierd en draagt de naam van jouw kind.

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken